02 juli 2014

Gnocchi als een echte Italiaanse mama


Lekkere crappy foto, ik weet 't. En de gnocchi lijkt op larvenbrei. Maar ik had me al vol overgave op het eten gestort want het was ZO! LEKKER! 
Ingredienten:
4 tomaten
Bosje verse basilicum
250 gram gnocchi
1 ui
2 teentjes knoflook
Balsamico-azijn of -stroop

Snipper de ui en snijd de knoflook en basilicum fijn. Zet een koekenpan of hapjespan op het vuur, en bak hierin de ui en het knoflook zachtjes aan in olie (3 minuutjes). Snijd intussen de tomaten in vieren en breng een pan met water aan de kook. Blus het uimengsel af met balsamico, voeg de tomaten toe en wat peper en zout toe, en laat het geheel 10 minuutjes op middellaag vuur tot een saus worden. Beetje tomaten pletten can do no harm. Kook de gnocchi volgens de verpakking. Voeg na de 10 minuten de basilicum toe aan de saus, giet de gnocchi af en voeg ook die bij de saus. Even omroeren en klaaaaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten